Regisztráció

E-mail
Név
Jelszó
Jelszó megerősítése
Cím

Sikeres regisztráció!

E-mail címének megerősítése érdekében, kérjük, ellenőrizze postafiókját és érvényesítse regisztrációját!

Belépés

Elfelejtett jelszó

Regisztrációhoz használt e-mail cím

Kiküldtük az e-mailt a megadott címre!

Kérdés beküldése

Kérjük, az alábbi mezőbe írja be kérdését a pályázattal kapcsolatban!

Kérdését rendszerünk mentette!

A kiírásban megadott határidőig minden választ közzéteszünk weboldalunkon.

ÚJABB KÉRDÉS BEKÜLDÉSE

Pályázat leadás

Új Budapesti Velodrom
ZÁRÓJELENTÉS LETÖLTÉSE NYERTES PÁLYAMŰVEK MEGTEKINTÉSE Azok a pályázók akik se díjat se megvételt nem nyertek , július 3-tól vehetik át a pályaműveket a Benczúr & Partner építész irodában (1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 24.), a +36 30 9 407776 telefonon egyeztetve.

A jelentkezés

00

nap
:
00

óra
:
00

perc
:
00

másodperc

múlva lezárul.

a pályázatról

Magyarország jelenleg nem rendelkezik a nemzetközi sportszövetségi előírásoknak megfelelő fedett kerékpáros versenypályával. A Millenáris Velodrom állapota elavult, műszakilag nem alkalmas versenyrendezésre és a pálya méretei sem egyeznek meg a nemzetközi elvárásokkal. Részben ennek is köszönhető, hogy jóllehet az olimpiai játékok során az egyik legtöbb, összesen 18 aranyérmet a kerékpársportban osztják, magyar sportoló az olimpiák története során még sohasem állhatott a dobogón. Pályakerékpáros világversenyeket az utóbbi évtizedekben kizárólag fedett velodromokban, csarnokokban rendeznek: nyári, szabadtéri sportágból zárt létesítményben, ősztől tavaszig megrendezett kerékpáros szakággá vált a kerékpársport ezen ága. A pályakerékpáros versenyek lebonyolításához tehát Budapesten egy új, használatában több funkciót is ellátni képes zárt velodrom megépítése szükséges az aktuális nemzetközi sportszövetségi előírásoknak megfelelően, amely regionális szinten is alkalmas lehet arra, hogy a pályakerékpár, illetve az egész kerékpársport edzés-, és versenyközpontjává váljon. A Kormány által 2016 végén elfogadott Kemény Ferenc Sportlétesítmény-fejlesztési Program (1839/2016 (XII.23) Korm. határozat) megjelölte azokat a létesítményeket, melyeket a hazai tömeg-, utánpótlás-, illetve versenysport bázisának szélesítése érdekében a közeljövőben meg kíván valósítani. Ezek sorába illeszkedik a Hajógyári sziget északi része mellett, a Graphisoft Park és az északi vasúti összekötő által határolt korábbi gázgyári területen megépülő új Velodrom létesítmény is. A létesítmény a kerékpáros szervezetek és Budapest Főváros Önkormányzata egyetértésével kiválasztott helyszínen, az Óbudai Gázgyár ikonikus műemléki környezetében valósul meg, mely értékes ipartörténeti épületállománya miatt műemléki védelem alatt áll. Környezetében világörökség várományos területek helyezkednek el. Az Óbudai Gázgyár területére tervezett kerékpárpálya létesítésének egyik jelentős hozadéka, hogy az érintett barnamezős terület komplex rehabilitációja előzi meg, amelynek során az egykori ipari funkció következtében létrejött talajszennyezés felszámolásra kerül.

A helyszín tehát egyszerre illeszkedik a Magyar Kerékpáros Szövetség elképzeléseibe, amely a többi – főként az országúti – kerékpáros szakág igényeire tekintettel a számukra fontos budai hegyek, illetve a Pilis közelségét helyezi előtérbe, illetve Budapest közép-, és hosszú távú fejlesztési elképzeléseibe, amely mentén egy szennyezett, volt ipari terület több évtizede húzódó rekultivációja is megtörténik, így az új létesítménnyel egész Budapest gazdagodik.

Az épületnek a Magyar Kerékpáros Szövetség szándéka szerint alkalmasnak kell lennie UCI WCC Satellite Center (World Cycling Centre of Excellence) használatra és minősítésre, hogy regionális és makro-regionális szintű edzőközpontként működhessen, lehetőséget teremtve nemzetközi edzőtáborok illetve edzőképzés céljaira is.

Fentiek miatt a sport irányításáért, illetve a sportinfrastruktúra fejlesztéséért felelős szervezetek úgy döntöttek, hogy a sportág és a rendezvények számára szükséges létesítményt az erre legalkalmasabb helyen és formában építik meg. Így az új helyszín a sportág egyéb igényeit is figyelembe véve sokkal fenntarthatóbban és hatékonyabban fogja betölteni a számára kijelölt szerepet.

Az Új Budapesti Velodrom egy a pályakerékpár-sportot komplex módon kiszolgáló, 2000-2500 (nagy nemzetközi világverseny esetén 4500-5000-re bővíthető) férőhellyel rendelkező létesítmény lesz.

A Velodrom használata során a kerékpáros sporteseményeken kívül közösségi sporteseményeknek, kisebb rendezvényeknek is otthont ad. Fontos, hogy magas presztízsértékű események szervezésével a kerékpárosok nemzetközi közösségében is vonzó legyen. A Magyar Kerékpáros Szövetségnek saját edző-, oktató-, fejlesztési- és adminisztratív központjaként is használni tudják majd a létesítményt, mellyel – megfelelő üzemeltetési modell mellett, az előbbiek figyelembe vételével – regionális edzőközpontként is érdemes számolni.

A tervpályázat eredményeképpen szerződő tervezőnek az Új Budapesti Velodrom építésével kapcsolatos közigazgatási hatósági eljárásokat a későbbiekben elfogadásra kerülő kormánydöntések alapján kell lefolytatnia, melyhez a tervpályázat Kiírója minden adminisztratív segítséget megad.

PÁLYÁZNI SZERETNÉK
A pályázati dokumentáció letöltéséhez regisztráljon, majd jelentkezzen be az oldalra!
ÜTEMEZÉS
00
:
00
:
00
:
00
2017. március 31, 16:00

Tervpályázat meghirdetése (a tervpályázati dokumentáció digitálisan elérhető)

00
:
00
:
00
:
00
2017. április 7, 10:00

Helyszíni szemle időpontja

00
:
00
:
00
:
00
2017. április 14, 23:59

Kérdések határideje

00
:
00
:
00
:
00
2017. április 20, 23:59

Kérdésekre adott válaszok határideje

00
:
00
:
00
:
00
2017. május 30, 23:59

Pályaművek postára adásának határideje

00
:
00
:
00
:
00
2017. június 5, 12:00

Pályaművek beérkezésének határideje

00
:
00
:
00
:
00
2017. június 23, 23:59

Pályázat eredményének kihirdetése, a díjak átadása

00
:
00
:
00
:
00
2017. július 21, 14:00

Díjazásban nem részesült pályaművek visszaadása

BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG

Benczúr László

Ybl- és Prima Primissima díjas építész

Bemutatkozás

Ybl- és Prima Primissima díjas építész Lovagkereszt és Károli Gáspár díj tulajdonosa templomok, közösségi épületek, irodaházak, sportlétesítmények, kulturális épületek, autószalonok tervezője, a Megyeri híd egyik építésze. 50 éves tervezői gyakorlattal.

Győr Attila

művészettörténész

Bemutatkozás

művészettörténész, jelenleg a Miniszterelnökség Kulturális Örökségvédelemért és Kiemelt Kulturális Beruházásokért Felelős Helyettes Államtitkárságán a Tudományos Főosztály megbízott vezetője. Korábban a Kulturális Örökségvédelmi Hivatalban, majd a Forster Központban volt osztályvezető, illetve főosztályvezető. A védetté nyilvánításokért felelős osztály vezetőjeként ő készítette az Óbudai Gázgyár együttesének műemléki dokumentációját is, kutatásait tanulmányként is megjelentette. Korábban műemléki szakértőként több olyan tervpályázatban is dolgozott, amelyek műemléki területen, műemlékek között sportlétesítmények elhelyezéséről szóltak.

Massányi Katalin

építész

Bemutatkozás

Massányi Katalin okl. építészmérnök, okl. városépítési városgazdasági szakmérnök vagyok, 2013. szeptember 1-e óta Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat főépítésze. Korábban Budakalász főépítészeként is dolgoztam két évig, előtte elsősorban településtervezéssel foglalkoztam. Fontos számomra a III. kerületben, hogy régi építészeti örökségünk és az új épületek, építészeti értékek illeszkedjenek, kiegészítsék egymást a városszerkezetben, városképben.

Orbán Csaba

építész

Bemutatkozás

1986-ban diplomáztam a BME Középülettervezési Tanszéken. Friss diplomásként a KÖZTI-ben kezdtem tervezői pályámat Horvát Lajos műtermében. Ezután két évet kiállításokat terveztem külföldre a Hungexpo kötelékében, ahol a tervezés mellett a megvalósításban is aktívan közre tudtam működni, mindez sok utazással párosulva jelentette az inasévek második fejezetét. 1991-ben társaimmal megalapítottuk az Artonic Kft-t, ahol tulajdonos, vezető tervezőként dolgoztam 23 évet. 2014-ben hívtak NSK-ba az ott felállítandó tervezői csoportba vezető tervezőnek, majd onnan kerültem jelenlegi munkahelyemre a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központjába beruházási projekt menedzser feladatkörbe.

Szalay Tihamér

építész

Bemutatkozás

39 éve végeztem a BME Építészmérnöki karán. Építész tervezőként a Lakóterv-ben kezdtem dolgozni. 1991 óta van saját irodám, ahol vezető tervező és ügyvezető vagyok. Főleg nagyobb középületek tervezésével foglalkozunk, az utóbbi időben úgy adta az élet, hogy jelentősebb műemléki épületek rekonstrukcióját végezzük. 16 éve vagyok a Magyar Építész Kamara tisztségviselője, 2014 óta az alelnöke.

Fegyverneky Sándor

építész

Bemutatkozás

okl.építészmérnök 1976
okl.ingatlangazdálkodó 1998
világkiállítási Programiroda igazgató 1990
Bp. VII.ker. Műszaki Irodavezető 1997
Lakás és Építésügyi Hivatal alapító elnöke 2003
Központi Építészeti Tervtanács elnöke 2003-2010
Építésügyi helyettes államtitkár 2005
Országos Főépítész 2007
Nemzeti Építészeti Tanács elnöke 2007
Magyarországi Környezettudatos Építési Egyesület alapító elnöke 2008
ÉVOSZ Lechner Ödön díj 2013
Nyugdíjba vonult a Miniszterelnökségről 2014
ALUTA Építőipari Egyesület elnöke 2010 óta

Tóth Csaba

építész

Bemutatkozás

Építészmérnökként végeztem a BME-n, ezt követően tervezőként Münchenben, egy nagy építőipari cégnél dolgoztam, majd hazatérve öt évig az IPARTERV tervezője voltam. Később egy német ingatlanfejlesztő cégnél vezettem a teljes magyarországi tervezési folyamatot, majd egy magyar ingatlanfejlesztő társaság tervezési és kivitelezési igazgatójaként, később vezérigazgatójaként több budapesti irodaház és lakóépület fejlesztését végeztem. A legutóbbi években Fürjes Balázs kormánybiztos által irányított, építészszakmai szempontból is rendkívül kiemelkedő beruházások előkészítését, tervezését és kivitelezését irányítom.

Szlovicsák István

építész

Bemutatkozás

építész
Tervezőként korábban lakó- és ipari-kereskedelmi épületekkel foglalkoztam, majd inkább középületekkel, sport-, oktatási és egészségügyi létesítményekkel, mint pl.: az új szegedi klinika. Legnagyobb tervezői munkánk a most épülő ELI lézerközpont volt. Az utóbbi években kizárólag nagyobb sportberuházásokkal foglalkozom, előbb a Nemzeti Sportközpontok tervezőjeként, majd manapság kiemelt kormányzati beruházások projektmenedzsereként, így a létesítményüzemeltetési és beruházástervezési munkába is belekóstolhattam. Ebbéli minőségemben én állítottam össze a Millenáris és az Óbudai Velodrom tervpályázati anyagát.
SZAKÉRTŐK

dr. Hegedűs Eszter

jogi szakértő

Bemutatkozás

Jogi diplomámat 2007-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem, Állam – és Jogtudományi Karán szereztem, jogász szakon. 2011-től a jogi szakvizsgám letétele óta partner ügyvédként dolgozom a Jaczkovics Ügyvédi Irodában. Irodánk folyamatos jogi szolgáltatást nyújt mind az államháztartási körbe tartozó állami és önkormányzati intézmények, mind pedig a köztulajdonban álló gazdasági társaságok vagyongazdálkodási feladatainak ellátása kapcsán. Feladataink közé tartozik különösen a vagyon használatával, hasznosításával és értékesítésével kapcsolatos jogi teendők ellátása. Ennek keretében az egyes szerződéses konstrukciók kialakítása, pályázati eljárások előkészítése és versenytárgyalások lebonyolítása útján támogatjuk ügyfeleinket a vagyongazdálkodással kapcsolatos döntéseik jogi megalapozottsága vonatkozásában.

Sutus-Juhász Tímea

Magyar Kerékpáros Szövetség főtitkára

Bemutatkozás

A Magyar Kerékpáros Szövetség főtitkára. 2015. évtől tevékenykedik a kerékpársportban és ezzel párhuzamosan egy másik sportágban is aktív: a Motorsport Szövetség Sportszakmai Kollégiumát is vezeti, amely többek között sportbiztonsági és versenypálya akkreditációkkal is foglalkozik. Az elmúlt pár év során a kerékpársportban elindított infrastrukturális fejlesztési projektjeinek is gazdája a szövetségen belül az Infrastrukturális fejlesztésekért felelős bizottság tagjainak bevonásával.

Péter Zsolt

költségszakértő

Bemutatkozás

Péter Zsolt okleveles építészmérnök, vezető tervező, az Óbuda-Újlak Zrt. igazgatója, a mérnöki tanácsadási és projekt-előkészítési területek vezetője. Számos nagyberuházás előkészítését és megvalósítását irányította, tervezői, beruházói és lebonyolítói tapasztalattal rendelkezik. Számos tervpályázat lebonyolításáért volt felelős és tervpályázati szakértőként részt vett a pályázatok értékelésében.

dr. Kaizer Balázs

közbeszerzési szakértő

Bemutatkozás

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Jogi Főosztályán, majd pedig a Miniszterelnökség Közbeszerzési Felügyeletért Felelős Helyettes Államtitkárságán ismerkedtem meg a közbeszerzések és a hazai támogatáspolitika világával. Jelenleg a Fürjes Balázs kormánybiztos által irányított, illetve felügyelt kiemelt kormányzati beruházások közbeszerzési jogi szempontú előkészítésével, továbbá támogatásával foglalkozom.